14:00

IK Hephata

Första bortaseger på länge

Efter ett kortare uppehåll på grund av påskdagar var det dags för bortamatch mot Apollon Solna FK i Skytteholmens IP 2.
Hephata hade flera spelare borta däribland vår målvakt Daniel som var i USA så vi fick kalla in vår gamla målvakt Laurentius Ekman. Laurentius har inte spelat fotboll på ett par år men han ställde upp ändå.
Vår lagkapten Nabil fick äntligen göra comeback efter en långtidsskada.

Matchen mot Apollon blev mycket tuff och kamp, det var nog på grund av fotbollsplanen är mindre än normalt.
Fotbollsplanen var trångt och svårspelad, speciellt för Hephata då vi är vana vid vår hemmaplan Stadshagen som är mycket större.

I första halvlek hade Apollon mest bollen men skapade inte så många farliga chanser, det var Hephata som skapade några riktiga farliga chanser. Oliver fick bollen på högerkanten, han vände upp och hittade Florin med en fin djupledspassning.
Florin sprang in i straffområdet med bollen och dribblade förbi målvakten sen chippade han bollen som studsade, via deras backs arm, retfullt in i målet. Hephata ledde med 1-0 när domaren blåste av halvleken.

I andra halvlek tryckte Apollon för kvittering men Hephata kunde göra 2-0 istället genom Oliver.
Florin fick bollen på vänsterkanten, han sprang inåt med bollen och sköt men Kaleab, som stod i straffområdet, var i vägen för skotten så bollen träffade på hans rygg. Bollen hamnade på Olivers fötter och han sköt in 2-0 till Hephata.
Då tryckte Apollon på ännu hårdare så fick Hephata ett kontringsläge. Amadeus sprang sig fri med bollen med en Apollon-back bakom sig, Amadeus blev fälld precis utanför straffområdet. Apollon-backen frilägesutvisades och Hephata fick frispark på ett mycket farligt läge. Oliver tog hand om frisparken men tyvärr sköt han bollen utanför målet.

Vi trodde att matchen var över då vi ledde med 2-0 samt Apollon hade en spelare utvisad men matchen vände väldigt snabbt. Hephata fick 2 spelare utvisad på en kort tid, plötsligt blev det liv i matchen igen.
Dertil fick sitt andra gult kort så han fick gå av fotbollsplanen och efter en kort stund fick Romel också sitt andra kort då
fick han göra Dertil sällskap i publiken. Hephata fick försvara sin 2-0 ledning med 9 spelare och det var ca 10 minuter kvar.
Apollon körde all in och när de lyckades komma igenom vårt försvar då var Laurentius där.
Hephata redde stormen ut och lyckades hålla 2-p0 matchen ut, äntligen tog Hephata sin första bortaseger sen bortamatchen mot Hedvigslund år 2017(!).

Coachen Cibrael vill ej kommentera domarens insats och de 2 röda korten som Hephata fick.
Han vill istället fokusera på Hephatas vinst och spelarnas krigande insats.
Coachen säger att han vill ge hjälmen till alla i laget men det går inte så han väljer att ge den till Laurentius.
Laurentius har inte spelat fotboll i ett par år men ändå ställde han upp, han var så lugn och det spred sig till laget.
Han lyckades också hålla nollan men det var även hela lagets förtjänst säger Coachen.